fbpx

Première Zagatti-docu bij filmfestival Docsfair

Op vrijdag 22 november in première tijdens het Docsfair International Film Festival in Amsterdam.

Het Docsfair International Film Festival valt dit jaar samen net het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA), maar er zijn duidelijke verschillen. “Alle reportages tijdens het DOCSFAIR International Film Festival zijn honderd procent Nederlandse producties”, vertelt Jean-Jacques van Bemmel, commercieel directeur van het festival.

Neem als voorbeeld de documentaire The Unseen Collection waarin het leven van Valentino Zagatti, zijn wereldberoemde whiskycollectie, zijn blindheid en de opgebouwde band met Michel Kappen van Scotch Whisky International wordt opgebouwd. De collectie van de heer Zagatti van bijna 3.000 flessen die in 2015 wordt verkocht aan de Sassenheimse ondernemer Michel Kappen, wordt in mijn ogen op een prachtige wijze in deze documentaire weergegeven.”

De whiskycollectie van Valentino Zagatti speelde ook al een belangrijke rol tijdens de documentaire Nederland Whiskyland uit 2014. Nu is er met The Unseen Collection een documentaire die helemaal draait om de bijzondere verzameling.

Het is ongelooflijk wat deze, door ons in 2015 aangekochte whiskyflessencollectie teweeg heeft gebracht”, zegt Michel Kappen, CEO van Scotch Whisky International. “Nadat de flessen in Sassenheim waren aangekomen, hebben we de voormalige eigenaar Valentino Zagatti toegezegd een museum in zijn naam op te zetten. Eind november zullen we ook een naslagwerk van maar liefst 1.500 pagina’s introduceren waarin de gehele collectie is vastgelegd. Een documentaire over de totstandkoming van een bijzondere vriendschap waarin een whiskycollectie het middelpunt vormt: dit alles had ik een paar jaar geleden niet kunnen bevroeden.

> (opens in a new tab)”>Read More >>

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *