fbpx

Nieuw docu­men­taire ­film­festival Docsfair wil positief geluid laten horen

Aanstaande vrijdag vindt de eerste editie van Docsfair plaats. Het nieuwe documentairefilmfestival programmeert alleen titels die door de organisatoren zelf gemaakt zijn. De onderwerpen zijn actueel, de inzet en toon opbouwend. Het festival heeft de ambitie een red carpet event te worden en een springplank naar andere internationale podia.

Een nieuw documentairefilmfestival opzetten is geen sinecure. Maar het dan laten plaatsvinden in de week van IDFA, in Amsterdam, is dat niet een beetje overmoedig? “Het is inderdaad niet de meest logische planning”, geeft Jean-Jacques van Bemmel, zakelijk directeur en een van de initiatiefnemers van DocsFair toe. “In eerste instantie zouden we samen met IDFA een jongerenprogramma doen maar toen dat niet doorging was Pathé Arena al geboekt voor 22 november.”

Lees verder >>

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *