fbpx

Meeuwis en Sjaak over rode loper bij première Brabantse Boeren

AMSTERDAM – Wat de boer niet kent? Dat gegeven gaat vanavond niet op. De boeren Meeuwis Millenaar uit Dussen en Sjaak Sprangers uit Kaatsheuvel maken vrijdagavond hun acteerdebuut. De documentaire ‘Brabantse Boeren’ gaat in première in Pathé Arena in Amsterdam en zij spelen de hoofdrol.

GESCHREVEN DOORSusan Docters

In de film draait het om de scheidslijn tussen landbouw en natuur, die bij voorkeur verdwijnt volgens de boeren. Millenaar: “Het is leuk en spannend om hier te zijn vanavond. Ik heb mijn beste pak aangetrokken en mijn speciale boerenzakdoek uit de kast gehaald. Hopelijk kunnen we op deze manier ook een inspiratiebron zijn voor andere boeren.”

Spaar en verzorg de natuur
De twee maken werk van kringlooplandbouw, of, zoals dat ook wordt genoemd, natuurinclusieve landbouw. Dat betekent dat de agrariër niet alleen rekening houdt met de natuur, maar ook spaart en verzorgt. Een actueel thema in de talloze PFAS- en stikstofdiscussies momenteel. “Met deze documentaire willen we laten zien dat er ook dingen goed gaan”, vertelt Millenaar.

> (opens in a new tab)”>Read More >>

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *